REFLEKTIV ISOLERING - HVORDAN DET FUNGERER

Reflekterende isolasjon har vært brukt i utlandet i mer enn 30 år og stammer opprinnelig fra rom- og flyindustrien, hvor kravene til minimal tykkelse og vekt men med høy isolasjonsevne gjør at man ikke kan bruke tradisjonell masseisolasjon.


Aluthermo Quattro er kun 10 mm tykk men isolerer betraktelig dersom Aluthermo Quattro monteres riktig i henhold til produsentens monteringsanvisning, som bl.a. består av svært omfattende konstruksjonsdetaljer på tak, vegger og gulv.


Aluthermo Quattro må monteres med luftspalte på 10 mm på begge sider for å gi full effekt, men kan også legges inn i f.eks. betonggulv eller brukes under tregulv.

VARMELEDNING

Overføring av varme fra et legeme til en annen ved direkte kontakt.

De ulike komponentene i Aluthermo® er en effektiv brems på varmeledningsfenomenet inne i produktet.

KONVEKSJON

Bevegelse av luft på grunn av temperaturforskjeller.

Aluthermo® er helt lufttett.

TERMISK STRÅLING

Overføring av varme via infrarød stråling uten direkte kontakt mellom legemene.

Aluthermo® er dekket på begge sider med en folie av polert aluminium med en tykkelse på 30 µm. Aluminium har svært høy refleksjon og utgjør derfor en betydelig barriere for varmeledning via stråling.

FUKTIGHED

Jo høyere luftfuktighet, jo bedre ledning av energi.

De indre polyetylenlagene i Aluthermo® inneholder tørr luft som ikke er i kontakt med luften rundt. Aluminiumsbeskyttelsen til denne filmen gjør den til en kompleks fuktsperre

Normalt består varmeoverføring i et hus av:

60 - 75 % infrarød stråling

20 - 25 % konveksjon

5 -10 % overføring

Reflekterende isolasjon er i stand til å reflektere tilbake 97 % av den infrarøde strålingen, i motsetning til konvensjonell isolasjon, som ikke reflekterer tilbake infrarød stråling, men i stedet absorberer den infrarøde strålingen, som forårsaker en oppvarming av selve materialet.

Med andre ord, reflekterende isolasjon gjør noe rundt 97 % av den 75 % infrarøde strålingen, mens konvensjonell isolasjon bare gjør noe med de resterende 25 % konveksjon og transmisjon.

Videre fungerer reflekterende isolasjon også ved konveksjon og transmisjon på grunn av det innebygde mellomlaget av polyetylen, som består av lufthulrom akkurat som konvensjonell isolasjon.

lagt til handlevogn